Opskrifter Nyhedsservice Kogebog Produkter Konkurrencer Om K-Salat
Forside  >  Opskrifter   >  Den gode aftensmad
 
 
Sorter efter:
Den gode hverdag
Den gode frokost
Den gode aftensmad
Mad at mødes om
Den gode udemad
Grillerier i det grønne
Kartoffelsalater
& Vinaigrette kartofler
Det basale
Sandwiches
Julemad
30% mindre fedt

Gratinerede asparges med lufttørret skinke og hollandaise sauce

(4 pers.)
400-500 g grønne og/eller hvide asparges
4 skiver lufttørret skinke, f.eks. Parma
50 g reven Manchego- eller Parmesanost
groftstødt paprika
friskkværnet peber
1 bg. Hollandaisesauce fra K-salat
4-5 spsk. finthakkede krydderurter, f.eks. dild, persille og kørvel
Bræk den nederste, træede del af aspargesene. Skræl hvide asparges - grønne asparges behøver man ikke at skrælle. Damp dem i let saltet vand, til de lige netop er møre, tag dem op med en hulske og stænk dem med olivenolie. Saml aspargesene i bundter med 3 - 4 stykker, sno skinken om og læg dem i bundter på en plade med bagepapir. Drys et tyndt lag ost på og gratinér aspargesene i ovnen ved 225°C, til osten er smeltet og skinken sprød. Krydr med paprika og peber.
Tilbered saucen efter anvisningen, smag den til med salt, peber og krydderurter og servér den til de varme asparges sammen med godt brød.

Tip! Asparges fra glas eller dåse kan bruges udenfor sæsonen.
Tilbage til oversigten Udskriv
 
Lignende opskrifter
Makrelsalat

Produkter
Makrelsalat 175g

 
Orkla Foods Danmark • Hørsvinget 1-3 • DK-2630 Taastrup • Tlf. +45 4358 9300 • Fax +45 43589358 • forbrugerservice@orklafoods.dkSe kontrol rapportSe FSSC certifikatSe FSSC certifikat