40 meter langt smørrebrød blev til 800 snitter, der blev spist på 20 min.

I lørdags inviterede K-Salat til sammen at spise Danmarks længste smørrebrød. Det blev til et 40 meter langt smørrebrød, som blev delt op i 800 snitter. Rigtig mange havde taget imod invitationen og var mødt op på RO’s torv i Roskilde for at spise med. Det tog kun 20 min. så var de 800 snitter spist. Det blev til en munter og hyggelig fællesspisning på en lidt tris og regnfuld forårslørdag.

Arrangementet var et blandt flere, som K-Salat var med til at arrangere i løbet af uge 17 i tæt samarbejde med Danmark Spiser Sammen og Folkebevægelsen mod Ensomhed. Undersøgelser viser nemlig, at ca. en tredjedel af danskerne mener, at godt selskab er vigtigere end selve maden, og at hver fjerde dansker spiser aftensmad alene. Vi har en ambition om at inspirere til større madglæde gennem fællesskaber, og vi vil gerne være med til at invitere til samvær og fællesskab om måltidet. Derfor fik vi ideen til at invitere danskerne til at spise med, når vi serverede Danmarks længste smørrebrød.

»Hos K-Salat er vi helt bevidste om, at vi ikke har en færdig opskrift på de gode måltidsoplevelser, men vi tror på, det er noget, vi skaber sammen. Så derfor fik vi ideen til i samarbejde med Danmark Spiser Sammen at servere Danmarks længste smørrebrød og invitere alle, der har lyst til at spise med. Og så kan vi jo godt lide rekorder, så da smørrebrødet var målt op, var alle velkommen til at deltage i fællesspisningen«, siger Lars Bo Christiansen, marketingsdirektør i Stryhns AS.

I løbet af april har vi også deltaget i March mod Ensomhed, hvor vi tre forskellige steder på ruten har stået klar med fællesspisning, hvor deltagerne fx kan lave sin egen sandwich, som nydes sammen med de øvrige deltagere.

 Meningen med de mange aktiviteter er at forbinde mennesker gennem måltider, hvad enten det er ved at tilbyde en ekstra stol ved bordet til naboen eller at invitere hele fodboldholdet til at spise sammen.

Du kan læse mere om vores aktiviteter på www.k-salat.dk. og på www.danmarkspisersammen.dk og www.modensomhed.dk.

 

Image